Co wspominasz najlepiej z pracy w Grupie Progres?

Krzysztof Pawlicki – Koordynator Pracowników Tymczasowych  /  ponad 6 lat stażu

 

Co wspominasz najlepiej?

W całym okresie pracy w firmie Grupa Progres jest wiele wspomnień lepszych czy gorszych, choć wydaje mi się, że ze zbiegiem czasu najlepiej wspominam pozytywną atmosferę, jaką stworzyliśmy między sobą w naszym oddziale łódzkim oraz wzajemne zaufanie i wsparcie.

 

Lubię pracę w Grupie Progres, ponieważ…

Dała mi możliwość pracy stałej u klienta, dzięki czemu z każdym dniem uczę się czegoś nowego i rozwijam się nie tylko jako pracownik, ale również jako człowiek. Mogłem rozwinąć cechy takie jak opanowanie, cierpliwość, komunikatywność, czy umiejętność pracy w grupie. Są to cechy niezbędne do podejmowania dynamicznych decyzji w sytuacjach często stresujących, a to z kolei pozwala godnie reprezentować Grupę Progres.

 

Czego nauczyło Cię dotychczasowe doświadczenie w Grupie Progres?

Dotychczasowe doświadczenie nauczyło mnie, jak mierzyć się z interwencjami u klienta, a także jak rozwiązywać potencjalne problemy ze zleceniobiorcami, aby obie strony były zadowolone. Dodatkowo miałem okazję nauczyć się lepszego planowania i realizowania wyznaczonych celów.

 

Co jest największą siłą firmy?

Wydaje mi się, że posiadanie w całej Polsce oddziałów, które mogą komunikować się i wspierać wzajemnie, w sytuacjach dynamicznych jak np. nagłe, pilne rekrutacje w różnych miastach. Osobiście byłem na wyjazdach rekrutacyjnych w Warszawie, czy reklamowych na Śląsku w celu pomocy przy rozwijaniu firmy w innych regionach.

 

Czego życzysz firmie i jej pracownikom?

Firmie życzę, aby się prężnie rozwijała i z każdym rokiem zdobywała nowych klientów oraz dawała możliwości pracy nowym pracownikom. Pracownikom życzę przede wszystkim zdrówka w tych trudnych czasach, ale również wymagających klientów, przy których jesteśmy w stanie się rozwijać każdego dnia.

 

 

Przeczytaj również: Jak wyglądał początek Twojej pracy w Grupie Progres?

 

 

Więcej wpisów

Wzrost branży spożywczej w Polsce

Wzrost branży spożywczej w Polsce

Świat stoi przed ryzykiem największego od II Wojny Światowej kryzysu żywnościowego. Przywódcy państw jako priorytet traktują zapewnienie bezpieczeństwa swoim obywatelom i szukają rozwiązań, które pomogą usamodzielnić się gospodarczo. Czy nowo powstała Krajowa Grupa Spożywcza S.A. sprosta temu zadaniu? W jakim stopniu spółka przyczyni się do zmian w sektorze spożywczym i na rynku pracy? Jak się do tego przygotować? Znajdźmy odpowiedzi!

Praca sezonowa na wakacje — wszystko, co warto wiedzieć

Praca sezonowa na wakacje — wszystko, co warto wiedzieć

Wakacje to nie tylko czas wypoczynku w ciepłych krajach i urlopów w egzotycznych kurortach. Lato to także najpopularniejszy okres, jeśli chodzi o łapanie dodatkowych możliwości zarobkowych. Praca sezonowa na wakacje jest bardzo popularna szczególnie wśród młodzieży — świeżo upieczonych studentów i starszych licealistów. Jeśli i Ty zastanawiasz się nad taką formą zarobku, zobacz, co warto o niej wiedzieć i na co uważać. Sprawdź, jakie prace sezonowe mamy w naszej ofercie i zacznij legalną, wakacyjną pracę od zaraz!

Podsumowanie XIX edycji konferencji Kursu na HR

Podsumowanie XIX edycji konferencji Kursu na HR

Pond 600 uczestników, dyskusje na czacie, 7 panelistów, 4 przedstawicieli świata nauki, biznesu i samorządu biorących udział w debacie oraz występy gości specjalnych. Tak wyglądała XIX edycja Kursu na HR – konferencji organizowanej przez Grupę Progres, której motywem przewodnim było hasło Quo Vadis HR? Wojna, pandemia, migracje, prawo. Przeczytaj więcej!

;